آشنایی با قطب منار دهلی نو

قطب منار دهلی نو به عنوان بلندترین مناره آجری جهان و یکی از شاهکارهای برجسته معماری هندو-اسلامی نه تنها نمادی از تاریخ غنی و تحولات فرهنگی هندوستان است بلکه مقصدی کلیدی برای علاقه مندان به تاریخ معماری و میراث جهانی یونسکو محسوب می شود. این مجموعه تاریخی که در قلب دهلی نو جای گرفته داستانی از فتوحات هنر و دانش مهندسی اعصار گذشته را روایت می کند. با آشنایی دقیق با این بنای باشکوه و مجموعه ی اطراف آن تجربه ی بازدید شما از این سایت تاریخی عمیق تر و پربارتر خواهد شد.

آشنایی با قطب منار دهلی نو

175928463012

تاریخچه قطب منار

بنیان گذاری قطب منار در سال ۱۱۹۹ میلادی به دستور سلطان معزالدین غوری و توسط سپهسالار او قطب الدین ایبک آغاز شد. این اقدام پس از پیروزی های اولیه مسلمانان در شمال هند صورت گرفت و هدف از ساخت آن به عنوان نمادی از پیروزی و گسترش اسلام در منطقه بود.

ساخت این مناره توسط قطب الدین ایبک ناتمام ماند و داماد و جانشین او شمس الدین التتمش در سال ۱۲۳۰ میلادی سه طبقه دیگر به آن افزود و بنا را تا حد زیادی تکمیل کرد. بعدها در سال ۱۳۱۶ میلادی فیروزشاه تغلق طبقه پنجم را به آن اضافه کرد و کار ساخت به پایان رسید.

قطب منار در طول تاریخ دچار آسیب هایی از جمله صاعقه شد. در سال ۱۳۶۸ میلادی رعد و برق به آن صدمه زد که توسط فیروزشاه تغلق و بعدها اسکندر لودی مرمت و بازسازی شد. این مرمت ها شامل تبدیل طبقه چهارم آسیب دیده به دو طبقه مجزا بود.

معماری و مشخصات قطب منار

قطب منار با ارتفاع ۷۲.۵ متر بلندترین مناره آجری دنیا و یکی از بلندترین برج ها در هند به شمار می رود. قطر آن در پایه ۱۳.۸ متر و در بالا به حدود ۳ متر کاهش می یابد. این بنا از پنج طبقه تشکیل شده که هر طبقه دارای طراحی و تزئینات متفاوتی است.

مصالح اصلی به کار رفته در ساخت قطب منار شامل سنگ ماسه ای قرمز و قهوه ای روشن و سنگ کوارتزی خاکستری است. دو طبقه بالایی نیز با سنگ مرمر سفید ساخته شده اند که زیبایی خاصی به آن می بخشند. در فاصله هر دو طبقه ایوان های مدوری به صورت کمربند منار را دربر گرفته اند که نقش سازه ای مهمی در تحمل وزن طبقات فوقانی دارند.

تزئینات روی سطح خارجی مناره بی نظیر است و شامل کتیبه هایی به خط خوش نستعلیق است که آیاتی از قرآن کریم نام سازندگان و پادشاهان مختلف بر روی آن ها حک شده است. طبقات مختلف دارای نقوش برجسته و لبه های هندسی متنوعی هستند که سبک معماری هندو-اسلامی را به وضوح نمایش می دهند.

مجموعه تاریخی قطب منار و بناهای اطراف

قطب منار بخشی از یک مجموعه تاریخی بزرگتر است که شامل چندین بنای باستانی و قرون وسطایی دیگر می شود و به همین دلیل در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. این مجموعه گنجینه ای از معماری و تاریخ منطقه است.

مسجد قوت الاسلام

مسجد قوت الاسلام که در کنار قطب منار قرار دارد اولین مسجد ساخته شده توسط سلاطین دهلی و یکی از اولین عبادتگاه های مسلمانان در هند است. این مسجد در سال ۱۱۹۹ میلادی بر روی ویرانه های معابد متعدد هندو و جین ساخته شد و هنوز هم ستون ها و بقایای این معابد با نقوش برجسته انسانی و گیاهی در بخش هایی از مسجد قابل مشاهده است.

ستون آهنی

در صحن اصلی مسجد قوت الاسلام ستون مرموز آهنی قرار دارد که قدمت آن به قرن چهارم یا پنجم میلادی بازمی گردد. این ستون از آلیاژ خاصی ساخته شده که هرگز زنگ نمی زند و پوسیده نمی شود پدیده ای که برای قرن ها مورد شگفتی بوده است. این ستون در اصل مربوط به دوره گوپتا و به احترام خدای ویشنو در مقابل معبد او قرار داده شده بود.

مناره علای

مناره علای بنای دیگری در مجموعه قطب منار است که توسط علاءالدین خلجی با هدف ساخت مناره ای بلندتر از قطب منار آغاز شد اما پس از مرگ او ناتمام ماند و اکنون تنها پایه و بخش کوچکی از آن پابرجاست. این بنا نشان دهنده جاه طلبی علاءالدین خلجی است.

آرامگاه ها و مدارس

درون مجموعه قطب منار بناهای تاریخی دیگری نیز وجود دارد که شامل آرامگاه برخی شخصیت های مهم مانند شمس الدین التتمش و آرامگاه امام ضامن و همچنین بقایای مدارس و بناهای دیگر مربوط به دوره های مختلف است که هر کدام جزئی از تاریخ این مکان را روایت می کنند.

موقعیت و دسترسی به قطب منار

مجموعه قطب منار در جنوب شهر دهلی نو در منطقه مهرائولی (Mehrauli) واقع شده است. این موقعیت آن را به یکی از نقاط دیدنی مهم و قابل دسترس در پایتخت هند تبدیل کرده است.

دسترسی به قطب منار دهلی نو

بهترین و آسان ترین راه دسترسی به قطب منار در دهلی نو استفاده از شبکه مترو است. ایستگاه متروی قطب منار (Qutab Minar Metro Station) در خط زرد (Yellow Line) در نزدیکی این مجموعه قرار دارد و با پیاده روی کوتاهی از ایستگاه می توان به ورودی مجموعه رسید. همچنین تاکسی و ریکشاهای موتوری نیز گزینه های مناسبی برای رسیدن به این مکان هستند.

اطلاعات بازدید از قطب منار

بازدید از مجموعه تاریخی قطب منار نیازمند تهیه بلیت ورودی است و ساعات بازدید مشخصی دارد. برنامه ریزی برای بازدید در زمان مناسب می تواند تجربه شما را بهبود بخشد.

هزینه ورودی و ساعات کاری

بازدید از مجموعه قطب منار شامل هزینه ورودی است که برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت است. مجموعه معمولاً از طلوع تا غروب آفتاب برای بازدید باز است اما توصیه می شود برای اطلاع از ساعات دقیق و قیمت به روز بلیت پیش از مراجعه اطلاعات را از منابع رسمی یا وب سایت های معتبر بررسی کنید.

بهترین زمان برای بازدید

بهترین زمان از نظر آب و هوا برای بازدید از قطب منار فصل های خنک تر سال یعنی از ماه اکتبر تا مارس (مهر تا اسفند) است. در این ماه ها هوا دلپذیرتر است و گرمای شدید تابستان دهلی وجود ندارد. همچنین بازدید در ساعات اولیه صبح یا اواخر بعدازظهر می تواند به دلیل نور مناسب برای عکاسی و کمتر بودن شلوغی تجربه بهتری را فراهم کند.

جاهای دیدنی و خدمات نزدیک قطب منار

منطقه اطراف قطب منار به ویژه مهرائولی دارای جاذبه های تاریخی دیگری نیز هست و به دلیل توریستی بودن منطقه خدمات رفاهی مانند هتل ها و رستوران ها به راحتی در دسترس هستند.

هتل های نزدیک

در نزدیکی مجموعه قطب منار و در مناطق اطراف آن گزینه های متنوعی برای اقامت وجود دارد از هتل های لوکس گرفته تا اقامتگاه های اقتصادی تر. این هتل ها دسترسی مناسبی به مجموعه و سایر نقاط دیدنی دهلی دارند و نیازهای مختلف گردشگران را پوشش می دهند.

رستوران های نزدیک

اطراف قطب منار و در منطقه مهرائولی رستوران ها و کافه های متعددی با انواع غذاهای محلی هندی و بین المللی یافت می شوند. این رستوران ها فرصت مناسبی را برای استراحت و امتحان کردن طعم های مختلف پس از بازدید از مجموعه فراهم می کنند.

178539246012

قطب منار دهلی نو کجاست؟

قطب منار در منطقه مهرائولی (Mehrauli) در بخش جنوبی شهر دهلی نو پایتخت هندوستان واقع شده است.

هزینه ورودی قطب منار چقدر است؟

بازدید از مجموعه قطب منار شامل هزینه ورودی است که میزان آن برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت است. برای اطلاع از نرخ دقیق و به روز بهتر است به منابع رسمی مراجعه شود.

بهترین زمان بازدید از قطب منار چه فصلی است؟

بهترین زمان برای بازدید از قطب منار از نظر آب و هوا فصل های خنک تر سال یعنی از اکتبر تا مارس (مهر تا اسفند) است که هوا برای گشت و گذار در فضای باز مطبوع تر است.

چگونه می توان به قطب منار دهلی نو رفت؟

آسان ترین راه دسترسی به قطب منار استفاده از متروی دهلی است. ایستگاه متروی قطب منار در خط زرد نزدیک مجموعه قرار دارد و دسترسی آسانی را فراهم می کند.

چه بناهایی در مجموعه قطب منار وجود دارد؟

مجموعه قطب منار شامل بناهایی مانند مسجد قوت الاسلام ستون آهنی مناره علای (ناتمام) آرامگاه شمس الدین التتمش و بقایای مدارس و بناهای دیگر تاریخی است.

178549236012

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آشنایی با قطب منار دهلی نو" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آشنایی با قطب منار دهلی نو"، کلیک کنید.