موتور 6 سیلندر 4000 سی سی ایرانی رونمایی شد

پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، امروز میزبان «روح الله دهقانی فیروزآبادی» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور 6 سیلندر خورجینی بود. یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پژوهشکده شهید رضایی که با همکاری اعضای هییت علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از 4 سال تحقیق وتوسعه به دانش فنی ساخت موتور 6 سیلندر با ظرفیت 4000 سی سی بنزینی خورجینی دست یافته است.

جزییات پروژه

به گزارش چراغونی و به نقل از چراغونی، در این پروژه ضمن الگوبرداری از بیش از 130 موتور بنزینی، دستاوردهای 13 سازنده نامی موتور در سطح جهان موردمطالعه و بررسی قرار گرفت و درنهایت موتور مبنای 4 هزار سی سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از چهارسال پژوهش و تحقیق، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به 45 درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست یابند و 10 بخش اصلی موتور را با موفقیت کامل مهندسی معکوس کنند. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناورپروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی و ساخت قطعات با دقت 9 میکرومتر،
  • شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب های بلوک چدنی،
  • طراحی ساخت محور بلوک موتور،
  • ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور،
  • ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم 800 مگاپاسکال،
  • ساخت میل بادامک موتور خورجینی
  • ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی

سخنان معاون رییس جمهور

موتور 6 سیلندر 4000 سی سی ایرانی رونمایی شد

به گزارش چراغونی و به نقل از چراغونی، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور 6 سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: «قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی، انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند».

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین کاربردهایی تفریحی مانند خودروهای آف رود نیز دارند، اظهار کرد: «این نوع موتورها یک نیاز کاملاً راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است».

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هییت علمی و نزدیک به 40 نفر از بهترین دانشجویان و فارغ التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود و در طی 3 تا 4 سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای 6 سیلندر خورجینی 4 لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی با تاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور خورجینی 6 سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست آمده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است. به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود 10 هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه ها این ظرفیت به 30 هزار عدد نیز می رسد.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

نگاهی به پژوهشکده شهید رضایی

شایان ذکر است انجام پژوهش های کاربردی ـ توسعه ای، تجاری سازی ایده های نو و پژوهش های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است. ازاین رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را «تبدیل شدن به یکی از اصلی ترین مراکز پیشرو در تجاری سازی ایده های فناورانه در حوزه دانش های نوین و سطح بالای کشور» تعریف کرده است.

«گیربکس مغناطیسی»، «طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا» با سرعت 150 کیلومتر بر ساعت، «آب شیرین کن خورشیدی» و «رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه» از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

5454

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "موتور 6 سیلندر 4000 سی سی ایرانی رونمایی شد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "موتور 6 سیلندر 4000 سی سی ایرانی رونمایی شد"، کلیک کنید.