حدادعادل: آیتالله مهدویکنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره میکرد
آیین نکوداشت آیتالله مهدویکنی برگزار شد؛
آیین نکوداشت آیت الله مهدوی کنی که ظهر امروز- شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳- در ایوان شمس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری چراغونی، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در آیین نکوداشت «سیاستمدار صادق» ضمن تقدیر از شهردار و معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای برگزاری نکوداشت آیت الله مهدوی کنی، اظهار کرد: ایشان یک شخصیت چند بعدی داشتند و در تمام ابعاد هم موفق بودند.
وی افزود: ایشان شخصیت علمی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و اخلاقی بارزی داشتند و همچون نور سفیدی که به رنگ های مختلف تجزیه می شود، نورانیت و شخصیت ایشان چنین اجزایی داشت.
حدادعادل با بیان اینکه آیت الله مهدوی کنی تربیت شده آقای برهان، علامه طباطبایی و امام خمینی(ره) بودند، یادآور شد: ایشان از نظر مقام علمی جایگاهی ویژه داشت و در بخش اجتماعی و دوران پیش از انقلاب با تمام سختی ها امام جماعت مدرسه جلیلی در شمال شهر بود و با دانشجویان، شخصیت های اداری و بازاریان این مسجد را اداره کرد. ایجاد صندوق قرض الحسنه، رفع مشکلات مردم، حل اختلافات و حضور در متن جامعه از جمله ویژگی های ایشان بود که تا پایان عمرش این اقدامات ادامه داشت و از دوران سربازی تا دوران سرداری، توانست جامعه روحانیت را اداره کند.
وی با بیان اینکه ایشان عضو شورای انقلاب و مورد اعتماد امام (ره) بودند، خاطرنشان کرد: کمیته انقلاب اسلامی به عنوان سخت ترین نهاد به آیت الله مهدوی کنی سپرده شد و این اتفاق زمانی رخ داد که امور کشور توسط کمیته ها اداره می شد. ایشان زمانی که کار سنگین بود بدون تعارف امور را می پذیرفت و اگر شخصیت اخلاقی، متدین و خردمند و انقلابی آیت الله مهدوی کنی نبود، شور انقلابی می توانست آثار منفی داشته باشد اما ایشان مثل لنگری بود که کشتی انقلاب را از طوفان ها حفظ می کرد.
حداد عادل با اعلام اینکه ایشان اصول خویش را هیچ گاه از دست نداد، گفت: ایشان از حیث انقلابی، متدین و سرسخت بودن در مواضع انقلابی همواره شجاعت داشت. جریانات سیاسی چپ با ایشان دشمنی می کردند و آزارش می دادند. آیت الله مهدوی کنی در مقابل این جریانات انحرافی که پس از درگذشت امام (ره) رخ نشان داد، ایستاد و از کسانی نبود که پیش از انقلاب شکنجه شده باشد و پس از انقلابی تفاوتی کرده باشد و زندگی ساده و اصول گرا به معنای دقیق کلمه داشت.
وی افزود: ایشان از افراط و تفریط به دور بود و شخصیت دوست داشتنی، ملایم و متینی داشت و صلح درونی با خدا منتهی به صلح ایشان با مردم می شد. آیت الله مهدوی کنی با اخلاقی که داشت، بین مخالفان نیز طرفدار پیدا کرد.
رئیس شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به انتشار کتابی توسط قدسی سرخه ای همسر آیت الله مهدوی کنی، تصریح کرد: همسر ایشان خاطرات زندگی خود را با آیت الله مهدوی کنی منتشر کرده و در آن به اصول رفتاری و مدارا در رفتار ایشان اشاره شده است.
وی اضافه کرد: آیت الله مهدوی کنی کار بزرگی برای انقلاب کرد که آن تأسیس دانشگاه امام صادق (ع) بود و با اینکه می توانست عناوین مختلفی در مرجعیت داشته باشد، وارد جزئیات شد و این دانشگاه را راه اندازی کرد. بنده هم خودم در این دانشگاه کار کردم و هم فرزندم در آن فارغ التحصیل شده و به دلیل نسبت سببی که با آیت الله مهدوی کنی داشتیم، ایشان را بزرگتر خود می دانستیم.
حداد عادل با بیان اینکه ایشان نقش برادر را برای رهبر معظم انقلاب داشت، تصریح کرد: مقام معظم رهبری از مرگ ایشان بسیار متأثر شدند و بسیار قدردان حضور آیت الله مهدوی کنی بودند. ایشان هرچه رهبر معظم انقلاب می فرمودند اطاعت می کرد با اینکه هشت سال بزرگتر از رهبری بود.
آیت الله مهدویکنی سیاستمداری پاک بود نه سیاستباز
محسن رفیق دوست در آیین نکوداشت آیت الله مهدوی کنی در ایوان شمس برگزار شد، با بیان اینکه ایشان اگر یک حوزه علمیه دایر می کرد شاید شلوغ ترین حوزه در تهران بود، اظهار کرد: ایشان تمام همت خود را به کار گرفت که دانشگاه امام صادق (ع) را راهاندازی کند.
وی افزود: در ادارات مختلف اگر کسی در مسیری برای رضایت خداوند کار می کند، فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) است.
رفیق دوست با اشاره به برگزاری کلاس های درس اخلاق آیت الله مهدوی کنی در دانشگاه، خاطرنشان کرد: ایشان با روح پاک خودشان، صداقت و ایمان را به شاگردانش تحویل می داد و هرکسی با ایشان رفاقت داشته هیچ گاه آیت الله مهدوی کنی را بی لبخند ندیده است؛ هرچند در مواردی که دین را در خطر می دید عصبانی می شد.
وزیر اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: این سیاستمدار پاک، سیاستباز نبود و برای هر عنوانی سراغ ایشان می رفتند با دلیل آن پست را رد می کرد.
امیدواریم حرکت ارزشمندی که آیت الله مهدویکنی در حیات شریف خود انجام داد، حفظ شود و بتوانیم آن را توسعه دهیم
سعید جلیلی در این مراسم، با بیان اینکه ایشان شخصیتی دلنشین و منطقی داشت و هجمه های زیادی علیه ایشان وجود داشت، اظهار کرد: آیت الله مهدوی کنی قبل از انقلاب بارها دستگیر شد و تحت سخت ترین شکنجه ها قرار گرفت.
وی افزود: ایشان به ویژه در برهه هایی خاص، مورد شدیدترین هجمه های سیاسی و رسانه ای قرار می گرفت. برخی جسارت ها و اهانت هایی علیه ایشان می شد که تکرار آن خوب نیست.
جلیلی تأکید کرد: شاید مهمترین ویژگی مرحوم آیت الله مهدوی کنی این بود که به نرم افزاری که در حرکت بزرگ انقلاب اسلامی شکل گرفت، به شدت پایبند بود. ایشان معتقد بود که اگر حرکت انقلابی بخواهد با قوت ادامه پیدا کند، نباید این نرم افزار لطمه بخورد و تضعیف شود. ایشان این نرم افزار را به خوبی می شناخت و آن را معرفی و از آن دفاع می کرد.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نمایندهٔ رهبر جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی همچنین تصریح کرد: جنگ و ترور مانع رسیدن انقلاب به آرمان خود نمی شود بلکه مهمترین موضوع اخلال در نرم افزار است که اگر لطمه ببیند، آرمان های انقلاب نیز لطمه می خورد.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: رهبری معظم انقلاب فرمودند که در رویایی سخت افزاری جنگ هایی پیش می آید و آنچه پشتوانه سخت افزار است، نرم افزار است و مادامی که با قوت فهمیده شود، تولید قدرت و پیشرفت و بالندگی می کند.
وی ادامه داد: امیدواریم حرکت ارزشمندی که آیت الله مهدوی کنی در حیات شریف خود انجام داد، حفظ شود و بتوانیم آن را توسعه دهیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حدادعادل: آیتالله مهدویکنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره میکرد" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حدادعادل: آیتالله مهدویکنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره میکرد"، کلیک کنید.