مهمترین ظرفیت سیستان و بلوچستان نیروی انسانی است – خبرگزاری چراغونی | اخبار ایران و جهان

مهمترین ظرفیت سیستان و بلوچستان نیروی انسانی است - خبرگزاری چراغونی | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار چراغونی، رضا شریفی شامگاه شنبه در مراسم افتتاح مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاه پیام نور سیستان وبلوچستان به مهارت آموزی نیروی نخبه مؤثر متناسب با نیاز استان اشاره کرد و افزود: نیروهای نخبه استان در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، اقتصاد مرز، اقتصاد شهر و اقتصاد دریا می‌توانند اشتغالزایی ایجاد کنند.

وی بیان کرد: در راستای مهارت آموزی دانشجویان، اقدامات زیادی انجام شده که از جمله آن افتتاح این مرکز برای کسب مهارت‌های فنی در کنار تحصیل دانشجویان است.

شریفی در ادامه با بیان اینکه باید با قدرت اتحاد و انسجام بیشتری در کنار یکدیگر سیستان و بلوچستان را بسازیم و آبرو و اعتبارمان را ارتقا دهیم، افزود: باید به موضوع مهارت آفرینی ضریب داد و معطوف به یک مکان خاص نباشد، باید ضریب اجتماعی بیشتری را در محلات، مساجد، طوایف و نقاط دیگر ایجاد کرد به گونه‌ای که هر طایفه، محله، مسجد و تریبون یک مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان وبلوچستان، اظهار کرد: باید افراد تریبون‌دار و صاحب نفوذ در سخنرانی‌ها، کنشگری‌ها، مطالبه‌گری‌ها و بیان سخنان خود این مطالب را اعلام کنند که این استان محروم نیست و اشکالاتی اگر وجود دارد نشأت گرفته از عدم بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود است.

وی گفت: دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در ایام انتخابات، اربعین و سیل نشان داد در بحران‌های مختلف دغدغه مند بوده و در کنار سایر دغدغه‌مندان در حوزه فرهنگ کار و تلاش گام برمی‌دارد که افتتاح مرکز مهارت آموزی و مشاوره شغلی یکی از آن نمونه‌ها است.

شریفی اظهار کرد: شش مؤلفه و مشخصه در صنعت ملی توسعه کشور شامل جمعیت، وسعت، مرز، دسترسی به آب‌های آزاد، انرژی‌های نو و ذخایر معدنی وجود دارد و هر شش متغیر در سیستان و بلوچستان به صورت ناب وجود داشته، این استان جوان‌ترین و پهناورترین خطه کشور بوده و طولانی‌ترین مرزهای آبی و خاکی و همچنین ارتباط با کشورهای همسایه را به واسطه مرز دارد.

وی با بیان اینکه مهمترین ظرفیت سیستان و بلوچستان نیروی انسانی نخبه دغدغه مند و دلسوز آن است، ادامه داد: توانستیم آنطور که باید ظرفیت‌های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم باید این استان را با نخبگان مشاهیر شهدا و ظرفیت‌های اجتماعی به کشور معرفی کنیم.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در دهه ۸۰، استان درگیر مسائل امنیتی شد، از این رو استان حدود ۱۰ تا ۱۵ سال از استان‌های همجوار خود بویژه در حوزه زیرساختی عقب ماند اما اکنون نسبت به آن دهه وضعیت اجتماعی در استان از یک انسجام و بلوغ قابل ملاحظه‌ای برخوردار شده است.

وی بیان کرد: در دهه ۸۰ اتفاقات ضد امنیتی در تاسوکی و مساجد زاهدان رخ داد و انسجام اجتماعی در سیستان و بلوچستان بهم ریخت، اما اکنون با وجود شیطنت‌های دشمنان با هم افزایی و تعامل فارغ از مسائل قومی و مذهبی مردم منسجم‌تر شده‌اند و هیچ پروژه‌ای نیز متوقف نشده است.

شریفی خاطرنشان کرد: تحمل، تاب آوری و ثبات اجتماعی در سیستان و بلوچستان نیز در این مدت ارتقا داشته همچنین مدیریت بغض اجتماعی، کار تیمی، تقویت مهارت دانش بنیان با اولویت آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، پارک علم و فناوری، تقویت شوراهای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی، کنشگری نهادها را نیز شاهد بوده ایم البته این‌ها به نسبت اعلام شده و حتماً عقب ماندگی‌هایی وجود دارد که باید در اولین فرصت جبران شود.

وی به مهارت آموزی نیروی نخبه مؤثر متناسب با نیاز سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: نیروهای نخبه استان در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، اقتصاد مرز، اقتصاد شهر و اقتصاد دریا می‌توانند اشتغالزایی ایجاد کنند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: وحدت و انسجام مقدمه پیشرفت و امنیت به شمار رفته و امنیت لازمه توسعه است، باید برای ساختن استان در کنار یکدیگر باشیم، این استان به وطن دوستی مطرح بوده و سنت‌های حسنه‌ای دارد و ما به لباس، گویش و سنت‌های خود افتخار می‌کنیم چرا که مکمل یکدیگر هستند، در سیستان سنت حسنه حشر و مدد و در منطقه بلوچستان سنت میارجلی حاکم بوده و این‌ها ریشه‌های تاریخی مشترک ما به شمار می‌روند.

وی گفت: ریش سفیدان، بزرگان و اساتید باید جوانان را به امر خیر و تقوا دعوت کرده، فردی که فرار و به آن سوی مرزها به عنوان تروریست اجاره‌ای در خدمت گروهک‌ها و موساد است دلسوز سیستانی و بلوچ، فارس و بلوچ، شیعه و سنی نیست باید خودمان به فکر ساختن این استان باشیم.

شریفی اظهار کرد: نظام به فرد نخبه سیستان و بلوچستانی اعتماد کرد و سکانداری استانداری را به فرزندی از این دیار سپرد ما باید قدردان این اعتماد باشیم و برای تسریع در روند قطار توسعه همگان پای کار بوده و حمایت کنند، علت عقب ماندگی‌های موجود ناامنی است که تمرکز مدیریت را بر هم می‌زند.

وی با بیان اینکه باید کار تیمی تقویت یابد، گفت: دانشگاه‌ها باید تلاش کنند رشته‌های مورد نیاز سیستان و بلوچستان در حوزه صنایع دستی، کشاورزی چهار فصل معدن و انرژی‌های نو در دستور کار خود قرار دهند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مهمترین ظرفیت سیستان و بلوچستان نیروی انسانی است – خبرگزاری چراغونی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مهمترین ظرفیت سیستان و بلوچستان نیروی انسانی است – خبرگزاری چراغونی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.