تفاوت کلی ورق استیل بگیر با ورق استیل نگیر
تعداد فراوان و بی شماری از ورق استیل بگیر ۴۳۰ و ورق استیل نگیر در دنیا وجود دارند تفاوت استیل بگیر و نگیر که هر کدام با خواص و فرمول شیمیایی ویژه ی خود تولید میشوند. این ورقها بسته به نوعی خاصیتی که دارند کاربردهای گوناگونی نیز در صنعت دارند. صنعت کاران و افراد خبره با آگاهی کامل این مشخصات از بهترین ها برای استفاده بر میگزینند. با توجه به نوع کارکرد و عملی که آنها که از خود نشان داده دسته بندی و تعریف شدهاند. در این متن قصد داشته با توجه به نوع دسته بندی و بیان آن رایج ترین تفاوت استیل بگیر و نگیر را به همراه کاربرد و انواع آن مرور نماییم. با ما همراه باشید.
سوالاتی درباره تفاوت استیل بگیر و نگیر :
ورق استیل ۳۰۴ نگیر یا ۴۳۰ ضد زنگ بهتر است؟
وقتی نوبت به فولاد ضد زنگ میرسد ، هرچه درجه پایین تر باشد ، بهتر است. رایج ترین و گرانترین عیار فولاد نوع ۳۰۴ است که تقریباً حاوی ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل است. به همین دلیل گریل های گازی استیل ضد زنگ Type 304 از دوام بالاتری برخوردار هستند و بهتر از نوع ۴۳۰ در برابر گرما مقاومت میکنند.
آیا ورق استیل ۴۳۰ ضد زنگ است ؟
نوع ۴۳۰ : این یک فولاد ضد زنگ فریتی کم کربن مغناطیسی است و ۸۳٪ فولاد و ۱۷٪ کروم است. در برابر زنگ زدگی مقاوم است. به طور معمول در سینک ظرفشویی ها و میزهای کم هزینه و همچنین در یخچال، وسایل و سرخ کن ها و همچنین در قطعات تزئینی استفاده میشود.
بالاترین درجه فولاد ضد زنگ چیست؟
نوع ۳۰۴ : مشهورترین گرید نوع ۳۰۴ است که به ترتیب با ترکیب ۱۸/۸ و ۱۸/۱۰ به دلیل ترکیب ۱۸٪ کروم و ۸٪ / ۱۰٪ نیکل نیز شناخته میشود و دومین فولاد ضد زنگ آستنیتی رایج نوع ۳۱۶ است.
جهت خرید استیل نگیر و خرید استیل بگیر میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما در استیل صدرا بهره مند شوید.
انواع ورق استیل بگیر
استیل بگیر :گونه ای آلیاژ فولادی میباشد که متشکل از آهن، کربن، نیکل، کروم و دیگر آلیاژ ها میباشد. این گونه استیل را میتوان به دو طبقه ۳۰۰ سری و ۲۰۰ سری تسهیم نمود. این نوع استیل سری ۳۰۰ شامل دست کم ۸ درصد نیکل در صورتی که استیلهای بگیر سری ۲۰۰ قسمت هایی از آن ، نیکل را با آلیاژها مقرون به صرفهتری نظیر نیتروژن و یا منگنز جانشین مینمایند. این نوع استیل اکثرا به علت استقامت در مقابل فرسودگی و زنگ زدگی معروف شده است به همین علت اکثرا آن را برای مصارف استنلس استیل به کار میبرند. بیشتر از ۷۰ درصد ساخت فولاد را ایجاد مینماید و همچنین یکی از فولاد های زنگ نزن رایج را به کار می برند که معمولا درجه استیل ۳۰۴ بالا ترین گونه مدنظر میباشد.
انواع ورق استیل بگیر و استیل نگیر بر اساس نوع استنلس استیل قادرند در یک گروه جای بگیرند. مازاد بر ورق استیل ۴۳۰ بگیر که قابلیت مغناطیسی دارند. بر اساس ویژگی استیل ۴۳۰ ، استنلس استیل ها را در ۳ دسته ی ورق استیل بگیر طبقه بندی مینمایند :
- ورق های استیل بگیر ضد زنگ فریتیک مانند گرید ۴۰۹، ۴۳۰ و ۴۳۹ که شاخص ترین آن ورق استیل ۴۳۰ است.
- ورق های استیل بگیر ضد زنگ مارتنزیتی امثال ۴۱۰، ۴۲۰ و ۴۴۰
- ورق های استیل بگیر ضد زنگ دوتایی مانند ۲۲۵
ورق استیل بگیر و نگیر و تفاوت های آن ها
آلیاژ های بسیار متنوعی برای ساخت ورق استیل به کار برده می شوند ولی کلیه آنها در یک طبقه بندی به دو گونه ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر دسته بندی می شوند. اگرچه طبقه بندی ها و فاکتور های متنوع دیگری از آن ها هم در بازار موجود هستند که در قیاس با این دو گروه ورق استیل بگیر و نگیر مصارف کمتری داشته و این ۲ گونه پر استفاده ترین اقسام ورق استیل در حرفه های متنوع میباشند.
تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر را میزان یک ماده استفاده شده در آن مشخص مینماید. ورق استیل نگیر در ساختار خود شامل کروم بسیار زیادی بوده و متقابلا ورق استیل نگیر این ماده را خیلی کمتر در فرمولاسیون خود به کار برده است. از دیگر تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر در مغناطیسی بودن آنها میباشد. نوع بگیر دارای خواص مغناطیسی بوده و به وسیله آهنربا جذب میشود ولی نوع نگیر به وسیله آهنربا جذب نشده و خواص مغناطیسی ندارد.
تفاوت قیمت در استیل بگیر و نگیر :
قیمت ورق استیل بگیر در مقایسه با قیمت ورق استیل نگیر با اختلاف بسیار ناچیزی بیشتر میباشد. و در دسته بندی کلی ورق های بگیر کاربردی تر میباشند.
در بسیاری مواقع و در جهت مصارف مختلف انواع ورق استیل ضد زنگ فریتیک بگیر میباشند زیرا در ترکیب شیمیایی آنها مقادیر فراوانی فریت موجود میباشد. لازم به ذکر است که بیان نمود ترکیب فریت از عناصر دیگر و آهن میباشد. در واقع ترکیب ساختار کریستالی فریتیک با آهن سبب تولید ورق های ضد زنگ بگیر فریتی میگردد.
به بیان دیگر ساختار دانه ای یا کریستالی فریتیک به این نوع ورق ها خاصیت مغناطیسی خوبی میدهد. قطعاً ورق های فریتیک به کمک عملیات حرارتی سخت پذیر میشوند همچنین نسبتاً مقاومت بسیار بالایی در مقابل ترک خوردگی و استرس دارند.
انواع ورق استیل بگیر
ورقهای استیل هر یک اقسام متنوعی دارند، که ورق استیل بگیر هم در ۳ دسته طبقه بندی میشوند که عبارتند از:
- ورق استیل۴۳۰
- ورق استیل ۴۱۰
- ورق استیل ۴۲۰
هر کدام از انواع ورق استیل بگیر و نگیر دارای کاربردهای فراوانی است و هر کدام مختص صنایع خاص خود میباشد.
کاربردهای ورق استیل بگیر
ورق استیل بگیر در قیاس با رقیب خویش دارای نرخ های پایین تری به دست کاربران میرسد. اقسام متنوعی از این ورق ها که به آنها اشاره شد هر یک با توجه به خصوصیات و مشخصه هایی که دارند در صنعت های متنوعی کاربرد دارند.
- از کاربرد ورق استیل بگیر میتوان به ساخت قطعات خودرو اشاره نمود.
- تجهیزات و لوازم فلزی غذا خوری
- دکل های نفتی و از این قبیل موارد را میتوان نام برد.
ورق استنلس استیل مارتنزیتی
اکثر استنلس استیل مارتنزیتی، بگیر میباشند اگرچه در ساخت آن آهن موجود باشد فرمولاسیونی بلوری ویژه فولاد های مارتنزیتی میتواند فرو مگنت باشد. همانطور که فولاد زنگ نزن گونه ای از فولاد به شمار میآید به میزان بسیاری آهن در ساختار آن موجود است. این سبب میشود خیلی از استنلس استیل مانزینی خاصیت آهنربایی داشته باشند.
آشنایی با استیل فریتی
استنلس استیل فریتی همواره استیل بگیر میباشد چرا که در تلفیق شیمیایی آن مقدار بسیاری فریت موجود است. فریت تلفیقی از آهن و عناصری دیگر میباشد. تلفیق فرمولاسیون کریستالی فریتیک با آهن سبب میشود که فولاد های ضد زنگ فریتی بگیر شوند. به بیانی دیگر این فرمولاسیون دانه ای آهن همان عاملی است که به فولاد های فریتی خواص مغناطیسی یا آهنربایی میدهد. فولادهای فریتی با بکارگیری کنش های حرارتی و گرمایشی سخت نمیشوند ولی استقامت مطلوبی در مقابل ترک خوردگی و استرس دارند.
با این وجود بعضی استنلس استیل فریتی امکان دارد جذب مغناطیسی محدود تری در قیاس با کربن استیل عادی داشته باشند. گرید ۴۳۰ از گریدهای پر کاربرد استیل بگیر میباشد. این گرید اکثر در لوازم و تجهیزات داخلی من جمله درام های ماشین لباسشویی، کارد و چنگال، سینک های ظرفشویی، پانل های داخلی، ماشین ظرفشویی و دیگر لوازم آشپزخانه یافت میشود. آلیاژ ۴۱۰L اکثرا برای ظروف ، اتوبوس ها و چارچوب مانیتور LCD به کار برده میشود.
استیل ضد زنگ آستنیتی
استیل ضد زنگ آستنیتی دارای ۱۶ الی ۲۶٪ کروم و ۳۵ درصد نیکل میباشد. همواره از استقامت بالایی در مقابل خوردگی برخوردار است. این گونه استیل شامل ۰.۰۸٪ کربن میباشد. رایجترین گونه استیل ضد زنگ آستنیتی فولاد با گرید ۳۰۴ است که دربردارنده ۱۸٪ کروم و ۸٪ نیکل میباشد. از این نوع استیل همواره در مصارف متنوع نظیر هواپیما، صنایع غذایی و لبنی استفاده میشود.
معرفی انواع ورق استیل بگیر ضد زنگ دوتایی
انواع ورق استیل بگیر ضد زنگ دوتایی دارای مخلوط ترکیبی آستینت و فریت میباشند. یکی دیگر از تفاوت استیل بگیر و نگیر ، مقدار قابل توجهی فریت که خاصیت مغناطیسی داشته به استیل های دوتایی کمک شایانی میکنند.
شایان ذکر است که استیل های آستینت در مقایسه با استیل های فریتی دارای خاصیت مغناطیسی کمتری هستند آستنیتی رایج ترین و پرمصرف ترین استیل های بگیر که در بازار عرضه میشوند که میزان کروم موجودی در آن فراوان بوده و درصدی نیکل هم به آن اضافه میکنند. نیاز به گفتن است که نیکل موجود در ساختار فیزیکی آن استیل را تغییر داده و آن را غیر مغناطیسی میکند.
انواع ورق استیل نگیر یا گروه ورق ۳۰۴
ورق استیل نگیر با ۱۲ درصد کروم ، فولاد را تبدیل به یک آلیاژ ضد زنگ به نام ورق استنلس استیل مینماید .در صورتی که کروم استفاده شده در ورق استنلس استیل بالاتر رود خاصیت مغناطیسی فولاد را نیز از دست داده و تبدیل به ورق استیل ۳۰۴ یا همان ورق استیل نگیر میگردد.
این نوع ورق که به استیل ۳۰۴ معروف است، به هیچ عنوان توسط آهنربا جذب نمیگردد. استنلس استیل در صنایع متفاوتی کاربرد دارد و خصوصیات این نوع ورقها با کاهش دادن و یا افزایش دادن اجزا تشکیل دهنده آن تغییر کرده و تبدیل به آلیاژ های مختلفی میگردد. یکی دیگر از عنصرهایی که در تولید این نوع ورق استفاده میشود کربن است هر چقدر میزان کربن استفاده شده در استیل بیشتر باشد سختی و مقاومت آنها در برابر موارد مختلف افزایش پیدا میکند.
- ورق استیل ۳۰۴
- ورق استیل ۳۱۶ (۳۱۶ و ۳۱۶L)
- ورق استیل ۳۲۱
- ورق استیل ۳۰۹S
- ورق استیل ۳۱۰S
- ورق استیل ۴۸۴۱
ورق استیل نگیر ۳۱۶ (۳۱۶ و ۳۱۶L)
این محصول را بیشتر در دو نوع ورق استیل ۳۱۶ (۳۱۶ و ۳۱۶L) تولید میکنند. علل نامگذاری ۳۱۶ L آن به دلیل وجود میزان کمتری کربن در مقایسه با ۳۱۶ که در هنگام تولید از آن استفاده میکنند. نکته قابل توجهی که همواره باید به آن اشاره کرد حرف L موجود در انتهای ۳۱۶ به کلمه ی Low carbon اشاره میکند. در حالی که هر دوی این ورق ها مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند همچنین با افزایش دما مقاومت آنها بیشتر میگردد. مسلماً در دماهای خیلی بالا منجر به انبساط شده و کشیده میشوند. کاربرد ورق استیل ۳۱۶L سبب شده که از این ورق در صنایع جوشکاری به دلیل مقاومت بالا و عدم پوسیدگی استفاده کنند. برای باز پخت کردن دوباره ای این استیل تا حدودی این خاصیت را تقویت مینماید.
ورق استیل نگیر ۳۲۱
ساختار اصلی ورق استیل نگیر ۳۲۱ را با افزودن تیتانیوم تولید میکنند. همانند دیگر انواع ورق نگیر مقاومت بالایی در جوشکاری و کاربرد بسیار وسیعی دارند. قابل ذکر است که به علت های گوناگون که در بالا به آن اشاره شده مقاومت بالا در برابر خوردگی، فشار جریان آب شهری در مواجهه با اکسیداسیون ماندگاری بسیار بالایی را از خود نشان میدهند. در حالت استفاده متناوب از این محصول مقاومتی تا دمای ۹۰۰ درجه سانتی گراد همچنین در صورت استفاده ی مداوم تا ۹۲۵ درجه سانتی گراد را تحمل مینماید.
ورق استیل نگیر ۳۰۹S
به دلیل وجود آلیاژی که در ورق استیل نگیر ۳۰۹S وجود داشته سبب استحکام ویژه ای در برابر خوردگی ناشی از دماهای بالا میگردد. مسلماً در صورت استفاده ی متناوب از آن تا دمای ۱۰۳۸ درجه سانتی گراد را تحمل میکند. شایان ذکر است که به دلیل وجود کروم بالا و نیکل پایین در محیط های گوگردی قابلیت توانایی و تحمل دمای ۱۰۰۰ درجه ی سانتی گراد را دارد.
ورق استیل نگیر ۳۱۰S
بیشترین کاربرد ورق استیل نگیر ۳۱۰S در دماهای بالا میباشد. در صورت استفاده ی متناوب دمای ۱۰۳۵ درجه سانتی گراد و به طور دائم دمای ۱۱۵۰ درجه سانتی گراد را تحمل مینمایند. نسخه ورق S دار آن در مقایسه با نسخه ی معمولی میزان کربن کمتری دارد. نکته ای که هرگز نباید آن را فراموش کرد که اینکه با افزودن ۲۵ درصد کروم همراه با ۲۰ درصد نیکل به این محصول منجر به مقاومت ویژه ای در برابر خوردگی و اکسیداسیون میگردد.
ورق استیل نگیر ۴۸۴۱
مهم ترین و اولین ویژگی قابل توجهی که در مورد ورق استیل نگیر ۴۸۴۱ باید به آن اشاره نمود این است که برای دماهای بیشتر از ۵۵۰ درجه سانتی گراد تولید شده است. همچنین مقاومت قابل تحسینی در برابر خمش داشته و در دماهای بالاتر بر این میزان افزوده می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفاوت کلی ورق استیل بگیر با ورق استیل نگیر" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفاوت کلی ورق استیل بگیر با ورق استیل نگیر"، کلیک کنید.