52 درصد درآمد دولت از مالیات تامین شد

52 درصد درآمد دولت از مالیات تامین شد

آفتاب نیوز :

سید محمد هادی سبحانیان امشب در برنامه صف اول سیما گفت: کاهش اتکا به درآمد نفتی قول اتفاقی و اجماعی است، هزینه جاری دولت نباید از نفت باشد، بلکه باید از مالیات تامین شود. نفت یک ثروت بین نسلی است و نباید صرف هزینه جاری دولت شود.

به گفته وی یکی از دلایل تورم درآمد نفتی است، چون قیمت و درآمد نفت درست ما نیست و مرتب بالا و پایین می شود، در حالی که هزینه جاری کم نمی شود. بعدا دولت ها مجبور می شوند که برای جبران هزینه از چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی استفاده کنند که این امر منجر به تورم می شود و تورم یک نوع مالیات ناعادلانه است که از مردم گرفته می شود.

به گفته وی تلاش ما در شناسایی دانه درشت ها است، اصلاحات فرآیندی ما کمک می کند که حق عمومی است، ما بیش از 35 درصد مالیاتی که وصول می کنیم، فقط از 700 شرکت بزرگ است، مالیات اصناف و مشاغل 6 درصد کل مالیات است، سال گذشته مالیات اصناف 806 همت مالیات گرفتیم، در حالی که از اصناف 50 هزار میلیارد تومان مالیات گرفتیم یعنی 5 تا 6 درصد کل مالیات از اصناف و مشاغل است که تعداد آن ها 8 میلیون نفر هستند.

رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد، 50 درصد مالیات اصناف مربوط به یک درصد آن ها است و 25 همت بقیه مربوط به 99 درصد اصناف و مشاغل است، پس اینجا هم تمرکز بر دانه درشت ها است. 50 درصد اصناف مالیات صفر اظهار کرده اند.

سبحانیان این را هم تاکید کرد، 90 درصد اصناف زیر 20 میلیون تومان مالیات در سال داده اند، در حالی که کارمندی که ماهانه 20 میلیون حقوق می گیرد، سالانه 30 میلیون تومان مالیات می پردازد.

به باور سبحانیان، سال قبل 2.7 میلیون مودی و پرونده جدید مالیاتی در کشور شناسایی شد.

رییس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیات ستانی هوشمند می تواند نقطه زنی کند و از افراد دارای درآمد بیشتر، مالیات بیشتر هم بگیرد.

رییس سازمان امور مالیاتی این را هم گفت: معتقدیم به جهت ایراد نظام قبل مالیاتی بود که مداخلات انسانی در آن زیاد بود.

وی بیان داشت: به چه طریق موفق شدیم، بحث ما تمرکز بر دانه درشتها، جلوگیری از فرار مالیات و مودیان جدید است. سال قبل 2.7 میلیون مودی جدید شناسایی کردیم. تکلیف کردیم هر دو هفته یکبار مبارزه با فرار مالیات داشته باشیم. شناسایی 300 میلیارد تومان فرار مالیاتی ساخت و ساز در استان خوزستان داشتیم. شناسایی فرار مالیاتی 860 میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی داشتیم. 140 مودی که فروش با شرکت های صوری داشتند که بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان فاکتور صوری صادر کرده بودند که با داده کاوی و هوش مصنوعی شناسایی شدند.

سبحانیان ادامه داد: در حوزه طلا یک مودی در کردستان با فرار مالیاتی 600 میلیارد تومان شناسایی شد. یک شرکت با فرار 150 میلیارد تومانی شناسایی کردیم، یک شرکت با فرار مالیاتی 150 میلیارد تومان، در آذربایجان غربی از 6 شرکت فعال در آهن قراضه 700 میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شد.

وی ادامه داد، یک فرد فعال در رمز ارز ها با فرار مالیاتی 400 میلیارد تومان شناسایی شد، یک شرکت فولادی در آذربایجان شرقی و زنجان با 750 میلیارد تومان شناسایی وبرگ تشخیص مالیت ارسال شد. در قزوین یک شرکت در خودرو 680 میلیارد تومان، در فارس تحت عنوان صندوق قرض الحسنه فرار مالیاتی 240 میلیارد تومان شناسایی شد، در البرز و استان مرکزی 260 میلیارد تومان فرار مالیات.

در همدان دو پروژه فاکتور فروشی صوری به ارزش 12 هزار میلیارد تومان و یک شرکت صوری در یزد به ارزش 3 هزار میلیارد تومان با همکاری دستگاه های امنیتی و پلیس امنیت اقتصادی شناسایی و برایشان برگ تشخیص مالیات ارسال شد.

وی گفت: اگر چه ما مامور وصول مالیات هستیم، ولی خدمات سلامت، آموزش و زیر ساخت از محل مالیات افراد ثروتمند است. از 9 درصد مالیات ارزش افزوده 4 درصد عوارض شهرداری ها است. سال قبل 135 هزار میلیارد تومان عوارض به شهرداری ها و دهیاری ها پرداخت کردیم. مالیات برای اداره جامعه است و ما هم باید پاسخگو باشیم، در کجا مالیات آن ها خرج می شود.

سبحانیان گفت: ما هم باید اعلام کنیم که این بیمارستان یا مدرسه از محل مالیات احداث شده است، حتی این امکان را فراهم کنیم که مردم تصمیم بگیرند که مالیات آن ها در چه رشته ای ملنند خدمات آموزش یا محیط زیست خرج شود.

وی گفت: مالیات برای کنترل تورم و کاهش بودجه است، بخشی از تورم ها مربوط به دست اندازی دولت ها به منابع بانک ها بوده است.

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: سامانه مودیان مالیاتی مورد تاکید رییس جمهور بود، راهبرد ما هوشمندسازی نظام مالیاتی است. مالیات افراد را شناسایی و تعیین کنیم.

به گفته سبحانیان، گلایه مردم این است که چرا بی عدالتی مالیاتی هست، چرا برای تمکن مالی مختلف یک گونه مالیات گرفته می شود. سوال می شود چرا تکالیف مودیان مالیاتی را زیاد می کنید، این را قانون تعیین کرده است و اتفاقا سامانه مودیان آن را آسان می کند، اگر فعال اقتصادی صورتحساب مالیاتی بزند، سازمان مالیاتی 96 درصد اظهرانامه آن ها را می پذیرد و فقط 3.5 درصد اظهرانامه آن ها را بررسی می کند.

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: در دهه گذشته 36 درصد منابع عمومی بودجه از مالیات و 64 درصد از نفت تامین می شد.

به گفته وی تحول نظام مالیاتی در نظر دولت است، که مالیات به سمت حمایت از تولید برود، ما در کنار مودیان هستیم.

بیش از 88 درصد آنچه مودیان ابراز کردند را پذیرفتیم و بیش از 52 درصد درآمد دولت از مالیات تامین شد و کمتر از 50 درصد درآمد از نفت و اوراق وفروش اموال تامین شد، تمرکز ما بر مالیات دانه درشت ها است.

به گفته وی باید قانون سامانه مودیان در دولت قبل اجرا می شد، اما الان اجرا کردیم. از اول دی ماه سال قبل برای شرکت ها الزامی شد و برای اشخاص حقیقی که فروش بالای 18 میلیارد تومان است باید صورتحساب داشته باشند.

سبحانیان گفت: در اول سال 1401 فقط 200 مودی حقوقی صورتحساب الکترونیک داشتند، امروز 162 هزار مودی حقوقی با 80 برابر افزایش صورتحساب الکترونیکی دادند. قبلا روزی 450 هزار صورتحساب صادر می شد، الان روزی 22 میلیون صورتحساب نوع 1 و 2 الکترونیکی صادر می شود، و تا امروز 2 میلیارد صورتحساب الکترونیکی به صورت تجمعی دریافت کرده ایم.

وی تاکید کرد، وقتی صورتحساب الکترونیکی صادر می شود، دیگر مودی نباید اظهارنامه بدهد، سازمان امور مالیاتی اظهارنامه پیشنهاد می کند، اگر مودی پذیرفت، مالیات را می پردازد، اگر نه رسیدگی می شود. 

به گفته وی، کسانی که در سامانه مودیان کتمان درآمد و فروش نداشته باشد، ما اظهارنامه را می پذیریم. تا انتهای 1403 فرصت هست، فروش خارج از صورتحساب غیر الکترونیکی هم صادر کند، اما رسیدگی می شود. نگاه ما به قانون سامانه مودیان همدلانه است.

وی گفت: خرداد ماه موعد بارگذاری فرم های تبصره 100 است، اما با توجه به شرایط روز، موعد ارسال فرم و مالیات ستانی اصناف را تمدید می کنیم.

به گفته سبحانیان، طبق تبصره ماده 100 باید مودیان اسناد و مدارک فروش داشته باشند، یا اظهارنامه بدهند، برای اصنافی که میزان فروش آن ها زیر 18 میلیارد تومان باشد، سال گذشته این رقم 6.7 میلیارد تومان بود، نیازی به اظهارنامه یا اسناد و مدارک ندارند.

وی گفت: سازمان مالیات مبتنی بر اطلاعات مالیات افراد که زیر این رقم 18 میلیارد تومان باشد، نیازی به صورتحساب ندارند و مالیات متعلقه را که قبلا حداکثر 5 قسط بود را تا 10 قسط و برای کسانی که چک الکترونیک دارند، تا 15 قسط بپردازند.

رییس سازمان امور مالیاتی گفت: برای افراد بالای 18 میلیارد تومان هم اظهارنامه تعاملی و پیش فرض را قبول کنند، جزء مودیان کم ریسک تلقی می کنیم. برای همراهی بیشتر، هزینه اجاره و موجر را معرفی کند، هزینه اجاره از میزان مالیات در قسط آخر او کسر خواهد شد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "52 درصد درآمد دولت از مالیات تامین شد" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "52 درصد درآمد دولت از مالیات تامین شد"، کلیک کنید.