حضور 2 هزار 619 ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه دولتی کم است

به گزارش خبرگزاری چراغونی از ستاد خبری سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نشست خبری این رویداد یکشنبه (شانزدهم اردیبهشت 1403) با حضور یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس این نمایشگاه و علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران و قایم مقام و سخنگوی نمایشگاه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.

در این نشست یاسر احمدوند با بیان اینکه سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ماه تا پایان روز شنبه بیست و نهم اردیبهشت ماه در محل مصلی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد، گفت: این نمایشگاه بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران است که حول محور و موضوع ارزشمند دانش و آگاهی و کتاب شکل می گیرد و با اهتمام دستگاه ها و نهادهای مختلفی در سطح ملی و شهر تهران برگزار می شود که شایسته است از همه آنها تشکر کنم. همین طور با حضور انگیزه مند و مشتاقانه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری این رویداد، امیدواریم نقطه عطفی در فعالیت های فرهنگی و ارتقا دانش و پیشرفت حوزه کتاب و کتاب خوانی در کشور شکل بگیرد. نمایشگاه بعد از گذشت سی و پنج دوره به استقلال قوامی رسیده و جایگاه ویژه ای را در تقویم خانواده های ایرانی به خودش اختصاص داده است. در همین جا از خانواده های ایرانی دعوت می کنم با حضور در نمایشگاه و بهره مندی از آثار ناشران ایرانی در برنامه های متعدد فرهنگی طراحی شده در بخش های مختلف نمایشگاه نیز شرکت کنند.

وی افزود: امیدوارم میزبان شایسته و خدمتگزار لایقی برای فعالیت های فرهنگی مردم و ناشران کشورمان باشیم. تلاش کردیم بخش های مختلف نمایشگاه کتاب ارتقا پیدا کند و ضعف ها و کاستی هایش جبران شوند. امسال در حوزه میزبانی از مردم و افزایش سطح رضایت مندی از امکانات رفاهی در محیط نمایشگاه ها سعی کردیم پیش از شروع، اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم را آغاز کنیم به همین منظور نقشه غرفه های بخش های مختلف نمایشگاه فردا دوشنبه هفدهم اردیبهشت در دسترس رسانه ها خواهد بود که به اطلاع مردم عزیز رسانده شود. این اتفاقی مبارک است که برای نخستین بار پیش از شروع نمایشگاه کتاب مردم و رسانه ها از جزییات نقشه و جانمایی غرفه ها در بخش های مختلف مطلع شوند. امسال تلاش کردیم واگذاری غرفه ها به ناشرانی که کار ساخت و ساز در محیط دارند زودتر انجام شود و اگر بازدیدی از محل داشته باشید مشاهده خواهید کرد که کار برخی از غرفه ها یا به اتمام رسیده یا برخی همچنان مشغول کار هستند. از امروز همه ناشران طبق اطلاع رسانی که صورت گرفته مراجعه کرده و غرفه هایشان را دریافت می کنند. از بعدازظهر امروز اقلامی را که باید در غرفه ها قرار بگیرد، به نمایشگاه منتقل خواهیم کرد.

احمدوند ادامه داد: امسال برنامه های فرهنگی متعددی پیش بینی شده که اطلاع رسانی خواهند شد. اما شایسته است درباره دو محور اصلی اشاره هایی داشته باشم. یک موضوع برنامه های ویژه برای غزه و فلسطین در زمان برپایی نمایشگاه است که هم کار حجمی و نمادسازی برای پاسداشت و یادبود مجاهدت های مردم غزه دیده شده و هم برنامه های مختلفی با حضور چهره های فرهنگی، دانشگاهیان، اصحاب فرهنگ و قلم در موضوع فلسطین برپا می شود. تقدیر از ناشران، نویسندگان و مترجمان آثار مرتبط با فلسطین نیز از دیگر برنامه هاست. همچنین به مناسبت همزمانی با ایام دهه کرامت ویژه برنامه هایی برای پاسداشت مقام و جایگاه دختران و زنان گرامی سرزمین ایران تدارک دیده ایم. مستحضرهستید که نمایشگاه کتاب تهران همزمان در دو بخش حضوری و مجازی برگزار می شود. امسال هم این روند که در این دولت شروع شده استمرار یافته و تعداد قابل توجهی از ناشران در بخش مجازی هم علاوه بر بخش حضوری حاضر خواهند بود.

وی با اشاره به همکاری دستگاه های مختلف از جمله شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، گفت: همکاری خوبی با شرکت پست داریم و بر این اساس امیدواریم پاسخگویی مناسب به درخواست ها و سفارش های مردم از نقاط مختلف کشور در شرایط مطلوب تری صورت بگیرد. همین طور حضور کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب به صورت تکمیلی با رفع نواقصی که در گذشته وجود داشت امسال نیز صورت می گیرد. پیش بینی می کنیم حجم استقبال مردم از نمایشگاه امسال بیشتر از سال های گذشته باشد؛ بنابراین تقاضا داریم مردم زمان خود را برای حضور بهتر در روزهای مختلف نمایشگاه بخصوص در روزهای آغازین تقسیم بندی کنند تا در روزهای پایانی کمتر با تراکم جمعیت مواجه باشیم.

حضور 2 هزار 619 ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه دولتی کم است

رییس سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به برنامه های بخش بین الملل و حضور ناشران خارجی در این رویداد ادامه داد: 60 ناشر خارجی در بخش بین الملل حضور دارند و 50 هزار عنوان کتاب را عرضه می کنند که این تعداد در سال گذشته 45 هزار عنوان کتاب بود. امیدوارم از لحاظ حجم بار دریافتی امسال افزایش داشته باشیم. پیش بینی می کنیم که مرسولات و حجم کتاب های خارجی امسال به 70 تن برسد.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برگزاری برنامه «رویداد نشر ایران» در روزهای 24، 25 و 26 اردیبهشت در بخش خارجی نمایشگاه خبر داد و بیان کرد: این برنامه بر اساس نیاز معرفی نشر ایران به ناشران خارجی برنامه ریزی شده است و 20 مهمان از کشورهای منطقه نیز در این برنامه حضور دارند و برنامه هایی از جمله بازدید از مراکز چاپ و فروش کتاب با حضور تعدادی از ناشران را خواهیم داشت.

همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند

در ادامه علی رمضانی قایم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ضمن بیان اینکه پس از پایان یافتن نمایشگاه سی و چهارم با ارزیابی هایی که صورت گرفت، نقاط قوت آن دوره نمایشگاه در قالب دستورالعمل هایی در کمیته های پانزده گانه نمایشگاه سی و پنجم ارایه شد، گفت: آنچه در دو دوره گذشته و این دوره تجربه می شود نمایشگاهی به وسعت مرزهای ایران است که تلاش می شود در سراسر کشور امکان استفاده از این رخداد فراهم شود.

رمضانی با اشاره به اینکه امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند، بیان کرد: امسال همه ناشران در مکان های مناسبی قرار گرفته اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم نداریم همچنین امسال با برنامه ریزی هایی که انجام شد در بخش ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز افزایش فضا داشته ایم.

سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به مشارکت 70 دستگاه مختلف در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب، گفت: امسال دستگاه های مختلفی از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و سایر دستگاه ها در حال فعالیت و خدمت رسانی به مردم هستند که جا دارد در اینجا از زحمات این ارگان ها تشکر کنم.

رمضانی از افزایش اعتبار بن های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه در این دوره نمایشگاه کتاب خبر داد و افزود: سال گذشته بن خرید600 هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه 700 هزارتومان یارانه دریافت می کنند. از این میزان 40 درصد را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی و 60 درصد را دانشجویان پرداخت می کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز 800 هزار تومان است که 50 درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می شود. همچنین یارانه اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره مند شوند.

قایم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با اشاره به فعالیت های مرکز پاسخگویی نمایشگاه در بخش مجازی، گفت: مرکز پاسخگویی با حضور 100 پاسخگو با شماره های 91009898 درباره نمایشگاه اطلاع رسانی های لازم را انجام خواهند داد. تعداد 275 خبرنگار، کارت ثابت و تعدادی نیز کارت روزانه دریافت می کنند. 84 نفر از شهروند خبرنگارانی که در فرآیند نمایشگاه ثبت نام کردند نیز به کار گرفته می شوند تا رویدادهای نمایشگاه کتاب را اطلاع رسانی کنند. 30 نفر از نمایندگان رسانه های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر می شوند. شبکه های اجتماعی بله و نشان نیز در جست وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب ها به کمک نمایشگاه آمده اند. تلاش می شود با کمک سازمان زیباسازی تبلیغات محیطی در کل کشور پراکنده شود تا با اطلاع رسانی وسیع مردم را از اخبار موجود در نمایشگاه کتاب آگاه سازیم.

حضور 2 هزار 619 ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه دولتی کم است

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه خدماتی همچون مشاوره کتاب در بخش های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر می شوند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می کنند، افزود: پیش بینی کرده ایم از آنجا که روز بزرگداشت فردوسی را در تقویم کاری خود داریم کمیته فعالیت های فرهنگی نمایشگاه برنامه های مناسب و درخوری را درباره این روز برگزار کند.

رمضانی به تعداد ناشران شرکت کننده در این دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: تا به امروز حضور دو هزار و 619 ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قطعی شده است و 250 ناشر نیز در مراحل قطعی شدن حضور هستند.

در ادامه این نشست خبری، یاسر احمدوند رییس و علی رمضانی قایم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به سوالات اصحاب رسانه پاسخ گفتند.

یاسر احمدوند در پاسخ به سوالی یکی از خبرنگاران درباره بودجه و درآمدهای نمایشگاه کتاب، بیان کرد: نمایشگاه کتاب، ردیف بودجه مستقل و اختصاصی در مجلس شورای اسلامی ندارد. 80 درصد هزینه های سال گذشته نمایشگاه، متکی بر درآمدها، حمایت های مالی و تبلیغات بود و تنها 20 درصد برعهده دولت بود. در دوره های گذشته نیز دولت 60 درصد هزینه نمایشگاه کتاب تهران را پرداخت می کرد. بعد از استقرار دولت سیزدهم سعی کردیم هزینه برگزاری نمایشگاه را از محل بودجه های حمایت از نشر تامین کنیم. تلاش می کنیم حجم کمک دولت و حمایت نشر در هزینه های نمایشگاه کاهش یابد. به جرات می توانم بگویم اگر نمایشگاه کتاب با روند سابق پیش می رفت به طور قطع در معرض تعطیلی قرار می گرفت. تلاش داریم یارانه اختصاص یافته دولت به نمایشگاه کتاب را صرف یارانه کتاب کنیم و امیدواریم نمایشگاه کتاب بتواند همه هزینه های خود را تامین کند و آنچه را که دولت کمک می کند، صرف خرید کتاب شود نه هزینه های جاری.

احمدوند درباره شفافیت سازی هزینه ها و درآمدهای نمایشگاه کتاب نیز اشاره کرد: ناظران قانونی در مورد هزینه های نمایشگاه کتاب وجود دارند. علاوه بر سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و مجموعه نظارتی داخل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و موسسه حسابرسی که به صورت سالانه عملکرد مالی ما را ارزیابی می کند، بر هزینه های ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارت دارند. عملکرد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان مجری نمایشگاه، توسط حسابرس رسمی، مطلوب ارزیابی شده است بنابراین عملکرد ما دراین چند دوره برگزاری نمایشگاه کتاب، شفاف، نظارت پذیر، نظارت شده و قابل دفاع است. بر این مبنا اتکای هزینه های نمایشگاه به هزینه های دولتی کاهش پیدا کرده است و به صورت جزیی و کلی جزییات برگزاری نمایشگاه در اختیار نهادهای مرتبط قرار داده شده است.

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره حضور ناشران کتاب ساز و پخته خوار که به انتشار کتاب های ناشران دیگر می پردازند، بیان کرد: معمولا ناشران پخته خوار از گریزگاه ها و خلاهای قانونی برای انتشار کتاب استفاده می کنند و کتاب هایی که این ناشران منتشر می کنند معمولا اشکال قانونی ندارند، بلکه از خلاهای قانونی استفاده کرده تا برخی آثار را منتشر کنند و در قیمت گذاری نیز رعایت انصاف نمی شود و این ناشران سعی می کنند کتاب ها را با تخفیفات بالا ارایه کنند. امسال تلاش کردیم اگر روشن شد که ناشری آثار ناشران دیگر را کپی کرده یا استفاده نادرست و غیرقانونی در این زمینه صورت گرفته در نمایشگاه حضور پیدا نکند. اگر چه این کار مهم نیاز به کار جمعی و گروهی دارد. امید است رسانه ها و مردم کمک کنند تا آثار با کیفیتی در نمایشگاه کتاب عرضه شود. در هر صورت این تدبیر اندیشیده شده است که امکان چاپ آثار مشابه را به حداقل برسانیم. ناشرانی هم که به دلایل مختلف در نمایشگاه شرکت نمی کنند، اینگونه نیست که نتوانند در دوره بعد شرکت کنند بلکه امکان آن فراهم است، اما طبیعی است در ازدحام حضور کسانی که هر سال شرکت می کنند اولویت با کسانی است که حضور مستمر در نمایشگاه کتاب دارند.

احمدوند در پاسخ به سوال یکی دیگر از اصحاب رسانه که چه تعداد ناشر در سال گذشته از حضور در نمایشگاه کتاب سی و پنجم محروم شدند، گفت: طبق آیین نامه نمایشگاه اگر تخلفی صورت بگیرد، احکامی برای ناشران صادر می شود. سال گذشته تنها دو ناشر تخلف کردند و امسال نتوانستند در نمایشگاه حضور پیدا کنند. امیدواریم با همکاری ناشران امسال ناشر متخلفی نداشته باشیم تا مجبور شویم سال آینده این ناشران را محروم کنیم.

وی درباره دلایل تغییر مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و انتخاب یمن در پاسخ به یکی از خبرنگاران چنین توضیح داد: مستحضر هستید که پیش از این، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران، هند انتخاب و اعلام شده بود. دلیل این انتخاب نیز روابط گسترده فرهنگی و سابقه دیرینه تمدنی بین دو ملت ایران و هندوستان بود. گروهی از کشور هند فروردین ماه حاضر شدند و هماهنگی ها از نحوه استقرار آن ها و چینش غرفه هند با حضور نمایندگانی از این کشور انجام شد حضور کشور هند به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه قطعی بود. کشور هند پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی ما، سفر اتباع هند به ایران و سرزمین های اشغالی را ممنوع اعلام کرد در نتیجه امکان حضور اتباع هندی در ایران فراهم نبود. تا این لحظه این ممنوعیت و محدودیت برداشته نشده است به همین دلیل به دلیل ظرفیت های بالای فرهنگی کشور یمن و داشتن انگیزه بالای مسیولان فرهنگی امسال یمن به عنوان مهمان ویژه جایگزین کشور هند در نمایشگاه کتاب شد.

وی با اشاره به اوضاع مردم مظلوم فلسطین و غزه که در صدر اخبار جهان قرار دارد نیز گفت: در خصوص مسیله فلسطین و غزه هم نماد سازی در شبستان مصلای امام خمینی(ره) انجام و محیط مناسبی برای این کار آماده خواهد شد و با محوریت موضوع فلسطین برنامه های بسیار ویژه ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم تدارک دیده شده است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر افزایش اجاره بهای غرفه ها در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد: هزینه های دریافتی به عنوان اجاره بهای غرفه ها نسبت به هزینه های نمایشگاه اندک است. درآمد ناشی از اجاره غرفه ها، حتی هزینه یک پنجم برگزاری نمایشگاه کتاب را پوشش نمی دهد و اگر هزینه برگزاری از ناشران اخذ شود، اجاره غرفه ها باید 5 تا 10 برابر شود. این نکته نباید فراموش شود که دولت همواره تلاش می کند ناشران با کمترین هزینه در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشند.

احمدوند در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران که نمایشگاه کتاب درباره همزمانی روز رای گیری انتخابات مجلس شورای اسلامی چه برنامه ای دارد، گفت: طبق هماهنگی ها و همکاری های صورت گرفته با وزارت کشور امکان رای دادن بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب با استقرار سه صندوق رای گیری در محیط های عمومی مصلی فضای خاصی پیش بینی شده است.

وی همچنین درباره محل برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و انتخاب مصلی امام خمینی(ره) برای برگزاری این رویداد نیز افزود: مصلی امام خمینی (ره) نسبت به شهر نمایشگاهی آفتاب در میان مخاطبان و مسیولان، مطلوب تر است.

احمدوند درباره وضع قوانین مشخص جهت حفظ و برقراری حجاب و عفاف در میان بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب یک رویداد فرهنگی است در زمینه حجاب نیز سال گذشته موفقیت خوبی را داشتیم و امسال نیز امیدواریم به همان شکل پیش برویم.

علی رمضانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره حضور ناشران دیجیتال، پلتفرم ها و ناشران صوتی گفت: دو سالی هست که ناشران دیجیتال در سالن مجزایی حضور دارند و محل قرار گیری آن ها در رواق دوم شرقی بهتر شده است و دارای ورودی مجزا هستند و چینش متناسب و فضای بیشتری برای آن ها در نطر گرفته شده است؛ سکوها نیز می توانند در این مجموعه حضور داشته باشند.

سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره حضور روستاهای دوستدار کتاب در نمایشگاه توضیح داد: امسال شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب توسط همکارانمان در دبیرخانه این رویداد برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت به عمل آمده است و ویژه برنامه های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی قرار دارد.

رمضانی درباره اجرای طرح تجهیز کتابخانه های مدارس کشور در نمایشگاه کتاب سی و پنجم نیز اشاره کرد: امسال در طرح تجهیز کتابخانه مدارس، یارانه ای را برای هزار مدرسه پیش بینی کرده ایم.

قایم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پایان درباره نحوه دسترسی معلولان و افراد کم توان به بخش های مختلف نمایشگاه کتاب نیز گفت: امسال برای اولین بار ماشین های اختصاصی در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلی امام خمینی و ورودی بخش های مختلف حرکت خواهند کرد و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می رسانند. این ماشین ها هم در ورودی مصلی امام خمینی (ره) و شهید بهشتی مستقر هستند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال های گذشته دسترسی راحت تری به نمایشگاه خواهند داشت.

سی وپنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

5757

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حضور 2 هزار 619 ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه دولتی کم است" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حضور 2 هزار 619 ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه دولتی کم است"، کلیک کنید.