یادگیری زبان اشاره مخصوص کودکان

حرف زدن به زبان اشاره با کودکان شیرخوار غیر از آنکه بسیار سرگرم کننده و خلاقانه است، مزیت های علمی و کاربردی زیادی نیز دارد که در این مطلب می توانید با برخی از این مزیت ها، نحوهٔ برقراری ارتباط با کودک با استفاده از زبان اشاره و برخی علامت ها برای حرف زدن به زبان اشاره با کودک آشنا شوید.

یادگیری زبان اشاره مخصوص کودکان

زبان اشارهٔ کودک

فکر و ایدهٔ آموزش واژگان زبان اشاره به کودکان اولین بار توسط یک کارشناس رشد کودک پیشنهاد شد. این کارشناس متوجه شد که کودکان شنوای والدین ناشنوا چقدر راحت زبان اشاره را یاد می گیرند و همچنین متوجه شد که این کودکان زحمت کمتری از کودکانی که زبان اشاره را نمی دانستند داشتند، زیرا ساده تر می توانستند نیازها و افکار خود را بیان کنند. هرچند زبان اشارهٔ کودک تمام گریه ها یا اوقات تلخی های کودک را قطع نمی کند، اما اگر کودکی بتواند به جای جیغ زدن چیزی که می خواهد را با زبان اشاره به والدین بفهماند، همهٔ اعضای خانواده آسوده تر خواهند بود. لباس هالک  ممکن است از جنس های مختلفی مانند پنبه، پلی استر، یا مخلوط این دو تهیه شود. کیفیت و نوع مواد مصرفی به طور مستقیم بر روی قیمت تاثیر می گذارد.

پس کودکان می توانند زبان اشاره را یاد بگیرند، زیرا فهم کودکان از زبان و مهارت های حرکتی شان بسیار سریع تر از توانایی آنها برای صحبت کردن رشد می کند و البته آنها عاشق تقلید کردن هستند. برای مثال، بیشتر کودکان دست تکان دادن به عنوان خداحافظی را خیلی قبل از اینکه بتوانند بگویند «خداحافظ» یاد می گیرند.

مزایای آموزش زبان اشاره به کودکان

حتی به کودکان شش ماهه هم می توان زبان اشاره را با موفقیت آموزش داد و در برخی کشورها هم کلاس هایی برای آموزش زبان اشاره به کودکان نیز وجود دارد، پس چرا شما برای سرگرمی هم که باشد، این زبان شیرین را به کودک خود قبل از شروع به حرف زدنش یاد ندهید. برخی از مزایای آموزش زبان اشاره به کودکان شامل موارد زیر است:

کلافگی کمتر: آموزش زبان اشاره به کودک سخت نیست اما صبر می خواهد. چند علامت ساده مثل نوشیدن را می توان مثلاً با بردن انگشت شست به سمت دهانتان به کودک یاد بدهید. در ابتدا ممکن است فکر کنید که او توجهی نمی کند، اما چند روز یا یک هفته بعد از شروع آموزش، ممکن است ناگهان شروع به استفاده از زبان اشاره کند و وقتی علامت های اشارهٔ بیشتری را یاد گرفت میزان کلافه شدنش از ناتوانی در حرف زدنش در سنی که دارد به شدت پایین خواهد آمد.

پیوند عاطفی نزدیک تر: استفاده از زبان اشاره، فرصت ایجاد پیوند عاطفی ویژه تری را با کودک فراهم می کند. این موضوع که به کودکتان دقت کنید و کم کم از حالت هایش بدانید و به چه چیزی نیاز دارد، برای هر دوی شما جذاب است. با دست یافتن به این پیوند می توانید وقتی در فاصلهٔ دورتری از او هستید که صدایتان را نمی شنود هم با او صحبت کنید. به عنوان مثال وقتی در جمع بچه ها مشغول بازی است و ناگهان سرش را بلند می کند و دنبال شما می گردد یا شاید با کمی وحشت زدگی یا نگرانی به شما نگاه می کند، می توانید با زبان اشاره ای که به معنی «دوستت دارم» یا هر حرکت آرامش بخشی است که کودکتان به آن عادت دارد او را آرام کنید.

ارتباط برقرار کردن بهتر: والدین ممکن است نگران باشند که آموزش زبان اشاره به کودک در رشد طبیعی و نرمال زبان گفتاری او اختلال ایجاد کند، اما برخی پژوهش ها نشان داده است که در واقع عکس این فکر واقعیت دارد و زبان اشاره ممکن است واقعاً مهارت های زبانی و واژگانی را بهبود دهد. حداقل فایدهٔ زبان اشاره این است که به کودک شما کمک می کند خیلی قبل از اینکه بتواند کلمات را به هم بچسباند بتواند ارتباط برقرار کند.

استفاده از زبان اشاره برای بهبود زبان است و نه جایگزین کردن آن و لازم است در کنار زبان گفتاری معمولی استفاده شود تا کودک بتواند بین آن اشاره و کلمهٔ مربوطه ارتباط برقرار کند و از آنجا که لازم است حتماً مطمین شوید که کودک به شما نگاه می کند، او هم به چیزی که می گویید و هم به علامتی که نشان می دهید با دقت توجه می کند. در نتیجه وقتی کودکتان هم بتواند از زبان اشاره استفاده کند، ارتباط شما یک تعامل دوسویه خواهد بود. برای مثال، اگر او با زبان اشاره بگوید که صدای یک کلاغ را می شنود، شما می توانید پاسخ دهید که «صدای کلاغ شنیدی؟ آره دارم می بینمش، اونجاست. صداش خیلی بلنده، نه؟» و به همین شکل گفت وگو را ادامه دهید. با این روش شما احتمالاً زمان بیشتری را صرف گفت وگو با کودکتان خواهید کرد که یکی از بهترین راه ها برای کمک به رشد زبان است.

به دلیل علاقه کودکان به لباس اسپایدرمن سیاه ، ممکن دوست داشته باشند آن را در هر مکانی استفاده نمایند. این لباس قابل استفاده در اکثر مکان ها می باشد.

نحوهٔ برقراری ارتباط با کودک با استفاده از زبان اشاره

برای یادگیری کودک و آموزش زبان اشاره به او راهکارهایی وجود دارد که بهتر است آنها را بدانید تا عملکرد مناسب و بهتری داشته باشید. برخی از این راهکارها می تواند شامل موارد زیر باشد:

با سرعت رشد کودک پیش بروید: درست مثل هر مهارت جدید دیگری، مهم است که با سرعت کودک پیش بروید. بهترین زمان برای شروع آموزش وقتی است که کودک پیدا می کند. این اتفاق معمولاً در حدود هشت یا 9 ماهگی رخ می دهد که شما متوجه می شوید کودکتان اجتماعی تر شده است، شروع به غان و غون کرده و از سروصدا و حالات چهره برای جلب توجه شما استفاده می کند.

به علایق کودک توجه کنید: با علامت اشاره برای چیزی شروع کنید که کودک به آن علاقه دارد. بسیاری از کودکان علامت اشاره برای چیزهایی که دوست دارند را زودتر و بهتر یاد می گیرند، پس هر بار که از آن کلمه استفاده می کنید علامتش را هم به کودک نشان دهید.

تکرار را فراموش نکنید: همیشه از یک علامت اشاره برای یک کلمه استفاده کنید و بارها آن را تکرار کنید. برای تکرار می توانید کلمهٔ مورد نظر را در جمله های متفاوتی به کار ببرید. با این کار، شما همراه علامت اشاره ای که برای یک کلمه در نظر گرفته اید، روی کلمهٔ انتخابی هم تاکید می کنید تا کودکتان بتواند ارتباط بین آنها را ببیند و بشنود.

آموزش را شیرین و جذاب کنید: تا جایی که می توانید این آموزش را سرگرم کننده کنید. کودکان وقتی از انجام چیزی لذت می برند احتمال خیلی بیشتری وجود دارد که آن را یاد بگیرند، فقط مراقب باشید که فرزند خود را خسته و کلافه نکنید.

صبور باشید: کودک شما ممکن است خیلی زود پس از چند روز آموزش، استفاده از زبان اشاره را امتحان کند یا ممکن است چند هفته طول بکشد تا آن را به کار ببرد، پس صبور باشید تا نتیجهٔ بهتری دریافت کنید.

برخی علایم حرف زدن به زبان اشاره با کودک

کارشناسان علامت های مختلفی را پیشنهاد می کنند. برخی از آنها علامت های زبان اشارهٔ ناشنوایان را پیشنهاد می کنند و برخی هم علامت های ساده برای زبان اشارهٔ کودکان را مناسب تر می دانند. هر دو رویکرد هم به نتیجه می رسند اما هیچ دلیلی وجود ندارد که علامت های اشاره را از خودتان اختراع نکنید. مطمین باشید هر علامتی که به وضوح معنای کلمه ای را برساند نتیجه خواهد داد. به عنوان مثال می توانید از پیشنهادهای زیر شروع کنید تا به اختراعات شخصی خودتان برسید:

  • غذا؛ نوک انگشتانتان را روی لب هایتان بگذارید.
  • داغ؛ دستتان را جلویتان بگیرید و فوراً پس بکشید.
  • کجا؟؛ شانه هایتان را بالا بیندازید و کف دست هایتان را رو به بالا بگیرید.
  • خرگوش؛ دماغتان را به بالا چین بدهید یا دو انگشت را بالا بگیرد.
  • ماشین؛ یک تایر خیالی را بچرخانید.

کتاب؛ دست هایتان را کنار هم صاف بگیرید، طوری که کف دست ها ر” نمیدونم بچم چی میخواد.همیشه باید کلی آزمون و خطا کنم تا بالاخره متوجه شم” . این عبارت رو شاید شما مادر عزیز هم با خود تکرار کرده باشید. متوجه شدن خواسته نوزاد یا کودکی که هنوز توانایی صحبت کردن ندارد، همواره برای مادران چالش برانگیز است. چه مادراولی ها و چه مادران با تجربه تر! اما جالب است بدانید راه حلی بسیار موثر و کارامد به نام زبان اشاره در سرتا سر دنیا به کمک والدین آمده است. در این مقاله با شما همراه خواهیم بود تا چگونگی و فواید آموزش زبان اشاره به نوزاد را بررسی کنیم.

مزایای آموزش زبان اشاره به کودکان

کم کردن گریه های نوزاد”بچه من مدام گریه میکنه تا به من بفهمونه که چی میخواد “

یکی از مزایای مهم زبان اشاره کم کردن گریه هایی ست که دلیلشان پیدا نمی شود.هم چنین باعث میشود نوزاد گریه بی دلیل کمتری داشته باشد. آموزش زبان اشاره به نوزادان برای همه والدین و اطرافیان نوزاد مفید است.

خانم استینز معتقد است : “استفاده از زبان اشاره ناامیدی کودک شما را کاهش داده . از طرفی اعتماد به نفس او را نسبت به گوش دادن و پاسخ شما افزایش میدهد. بسیاری از والدین میگویند که در بین نوزادان آنهایی  که زبان اشاره را بلد هستند، در کودکی مشکلات خلق و خویی کمتری دارند.”  لباس دختر کفشدوزکی جدید کاربردهای خاصی در مراسم ها دارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "یادگیری زبان اشاره مخصوص کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "یادگیری زبان اشاره مخصوص کودکان"، کلیک کنید.