توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
توسط یک شرکت خلاق محقق شد؛
محققان موفق به طراحی و تولید نرم افزاری شدند که محیطی مانند سیستم عامل آموزشی است و درس های مختلف با استفاده از این محیط در قسمت های آزمایشگاه فیزیکی -نه مجازی- شخصی و آزمایشگاه تحلیلی را آسان می کند.
سید محسن طباطبایی فر فارغ التحصیل رشته رباتیک و سازنده اکوسیستم یکپارچه آموزشی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری چراغونی، با ذکر هدف ورود به این حوزه گفت: با احساس خلا در آموزش و با هدف مسیولیت اجتماعی وارد حوزه آموزشی-فرهنگی شدیم. تغییر و تحولاتی در ساختار آموزشی ایران و جهان رخ داد که مجموعه این اتفاقات نیاز های متفاوتی را ایجاد کرده است.
وی با ذکر تحولات حوزه آموزش افزود: در حال حاضر، کاهش تایم مفید مشاغل، کاهش تعداد دانشجو و دانش آموز که باعث افزایش اهمیت کیفت آموزش می شود، ابزار های جذاب مجازی و فیزیکی که تایم و تمرکز دانش آموز را کاهش می دهد، تغییر فضای کار و بازار نیز یکی دیگر از تغییرات بود که بسیاری از مشاغلی که قبلا به آن نیاز داشتیم توسط ماشین آلات، ربات ها و هوش مصنوعی جایگزین شده اند.
طباطبایی فر با اشاره به نقش رباتیک در حوزه تغییرات آموزشی ادامه داد: تحولات آموزشی باعث تغییر سبک آموزشی می شود که رباتیک بخشی از تغییر آن است در این زمینه به نرم افزار ها و سخت افزار هایی که متناسب با فضلی آموزشی جدید است نیاز داشتیم و چون در کشور تجربه و توان فنی را نداشتیم باعث وابستگی به کشور های خارجی می شد. کشور های خارجی نیز از این قضیه سوء استفاده می کردند و محتوای دلخواه خود را در آن می گنجاندند؛ این امر باعث می شد ما از کیفیت آموزش و آسیب فرهنگی یکی را انتخاب کنیم.
وی از جایگزینی محصول داخلی در جهت خدمت به فضای آموزشی کشور خبر داد و گفت: مجموعه ما پس از نیاز سنجی، یک نرم افزار جایگزین بومی تولید کرد. نرم افزار محیطی مانند سیستم عامل آموزشی است که درس های مختلف با استفاده از این محیط در قسمت های آزمایشگاه فیزیکی -نه مجازی- شخصی و آزمایشگاه تحلیلی را انجام دهید.
این تولید کننده ایرانی با ذکر مزیت های این سیستم عامل گفت: قابلیت هایی همچون آموزش تفکر منطقی، بازی سازی، متحرک سازی، آموزش های فیزیک، نور، حرکت و موضوعاتی از این قبیل را پوشش می دهد؛ همچنین تفاوت آن با نرم افزار های آموزشی این است که این سیستم یک ابزار اجرایی است. مثلا در حوزه برنامه نویسی دانش آموزان به گونه ای آموزش می بینند که در زندگی واقعی نیز به کار بیاد و امکان وصل شدن به کیس های فیزیکی بیرونی همچون دما و فشار را می دهد.
طباطبایی فر افزود: برنامه ایی که آموزش می بینند را به شکل گرافیکی در کامپیوتر مشاهده می کنند و در محیط بیرونی به شکل روشن شدن لامپ و موتور می بینند به گونه ای که باعث اصلاح ذهنیت کودکان راجع به کارایی محصولات اطرافشان می شود و بر توانایی حل مسیله و تفکر الگوریتیمی تاثیر دارد که به همراه یک کتاب آموزشی ارایه می شود وسرعت برنامه نویسی را افزایش می دهد.
وی در توضیح مخاطبان این محصول گفت: این اکوسیستم برای کسانی که حوزه آموزش فعالیت می کنند به عنوان یک آزمایشگاه فیزیکی نسخه دانش آموز با تاکید بر هویت فرهنگی بومی کشورمان است؛ برای مثال استفاده از کاراکتر های ایرانی در بازی سازی، علاوه بر آن از خروج ارزش نیز جلوگیری می شود، زیرا محصولات مشابه با فرض اینکه زبان فارسی را پشتیبانی کنند نیاز به واردات ابزار گران قیمت در قسمت اتصال سخت افزار دارند.
وی گفت: شروع سن استفاده از این محصول مقطع ابتدایی بوده و با توجه به کارایی و ظرفت آن تا پایان دوران دانشجویی و ارایه پایان نامه نیز مورد استفاده است.
تولید کننده این محصول ایرانی با ذکر رایگان بودن اکوسیستم یکپارچه آموزشی آیکود افزود: این محصول وارد بازار شده و بخش نرم افزاری آن به طور رایگان قابل استفاده بوده و بخش سخت افزاری با مبلغ کمی قابل دسترس است.
وی گفت: ما این سیستم عامل را با هزینه شخصی و با هدف ورود به سیستم آموزش و پرورش تولید کردیم. پاسکاری های متعدد ببین نهاد های مربوط و مسیر ناهموار گرفتن مجوز ها یکی از چالش های اساسی است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی"، کلیک کنید.